elifalp07
Kayit: 01 Tem 2008 Mesajlar: 18
|
Tarih: 12/07/2008 08:44:05 (Cmt) Mesaj konusu: Maklube |
|
|
Mazemeler:
750 gram ku?ba?? et
2 su barda?? pirinç
3 su barda?? s?cak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay barda?? konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba ka???? tereya?? veya margarin
Pilav için:
2 su barda?? pirinç
3 su barda?? s?cak su
Yar?m su barda?? m?s?rözü ya??,
Tuz
Patatesleri k?zartmak için:
1 su barda?? s?v? ya?,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
Yeme?in Tarifi
Pirinci s?cak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alal?m. Üzerine biraz ç?kacak kadar s?cak su ekleyelim. Orta hararetli ate?te ha?layal?m. Etler yumu?ad???nda içine tereya??n?, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pi?irelim. Konserve bezelyeleri ve ha?lay?p, küp küp do?rad???m?z havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerle?tirelim.
b- Patatesleri yar?m parmak kal?nl???nda yuvarlak dilimler halinde keselim. K?zg?n s?v? ya?da yar? yar?ya pi?ecek ?ekilde k?zartal?m. Etlerin üzerine bir s?ra patates dö?eyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlar?na da bir s?ra patatesi dik olarak yerle?tirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, ni?astas? gidene dek birkaç su y?kayal?m. Sular?n? süzelim. Ayr? bir tencereye s?v? ya?? al?p, k?zd?ral?m. Pirinçleri ?effafla?ana dek kavural?m. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayal?m. 3 su barda?? s?cak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, kar??t?ral?m. Et suyu eridi?inde tencerenin kenar?ndan yava?ça suyu bo?altal?m. Tencerenin kapa??n? örtüp, a??r ate?te pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pi?irelim. Ate?ten al?p, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye b?rakal?m. Tencereyi düz bir servis taba??na ters çevirerek yeme?imizin ?eklini bozmadan özenle ç?kartal?m. |
|