| kardelen Üyeler
 
  
 Kayit: 20 Sub 2007
 Mesajlar: 670
 Konum: Antalya
 
 | 
			
				|  Tarih: 28/07/2008  13:00:27 (Pts)    Mesaj konusu: Bat?r?k |   |  
				| 
 |  
				| MALZEMELER : 2,5 Su barda?? ince bulgur
 3 Su barda?? ?l?k su
 1,5 Su barda?? tahin
 150 gr kuru so?an
 3 Orta boy (250 gr)domates
 1/2 yemek ka???? domates salças?
 6-7 adet ye?il so?an
 1 demet maydanoz
 1/2 Su barda?? limon suyu (iste?e ba?l? art?r?labilir
 2,5 Tatl? ka???? tuz
 1,5 Tatl? ka???? k?rm?z? biber
 1,5 Tatl? ka???? kimyon
 
 YAPILI?I:
 Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ?l?k suyla ?slat?p, kapa?? kapatarak 20-25 dakika bekletin.So?an? soyup ince k?y?n. Ye?il so?an ve maydanozu y?kay?p ay?klay?n ve ince k?y?n. Domateslerin kabu?unu soyup küçük do?ray?n.Bulgura kuru so?an?, salçay?, domatesi,kimyon ve k?rm?z? biberi katarak yumu?ay?ncaya kadar yo?urun. Tahini kat?p tekrar yo?urun. Ye?ilso?an, maydanoz,tuz,limon suyu kat?p kar??t?r?n. Avuç içinde, parmaklar aras?nda s?karak köfte ?ekli veriniz, marul(tur?u veya domates salatas?yla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz.
 Afiyet olsun
  |  |