| mucize 
 
 
 Kayit: 21 Agu 2009
 Mesajlar: 24
 Konum: AS?STAN
 
 | 
			
				|  Tarih: 16/09/2009  14:19:33 (Çrs)    Mesaj konusu: KALAMAR TAVA |   |  
				| 
 |  
				| Kalamar Tava (6 Ki?ilik) tarif tarifi Malzemeler 6 Orta Boy Kalamar
 1 Su Barda?? S?v? Ya?
 1 Çorba Ka???? ?eker
 1 Tatl? Ka???? Karbonat
 1 Su Barda?? Un
 Tuz
 Sos ?çin:
 1 Kutu Do?ranm?? Domates
 1/2 Yar?m Havuç
 2 Arpac?k So?an?
 1 Di? Sarm?sak
 1/2 Kereviz
 1/2 Çay Barda?? S?v? Ya?
 Tuz
 1/2 Tatl? Ka???? Kuru Fesle?en
 
 
 Yeme?in Tarifi
 Kalamarlar? Y?kay?p kurulad?ktan sonra yar?m parmak kal?nl???nda halka ?eklinde do?rayal?m. Üzerine karbonat ve ?ekeri ilave edip hepsini harmanlayal?m(bu i?lem kalamar? yumu?atmak ve lezzetini artt?rmak için)
 Ayr? bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip kar??t?ral?m. Kalamarlar? una band?r?p fazla ununu silkeleyerek k?zg?n ya?da e?it aral?klarla dizerek arkal? önlü hafif pembele?ene dek k?zartal?m.
 Sos ?çin: Havucu tavla zar? gibi do?rayal?m. Kerevizi ayn? irilikte do?rayal?m. Tavaya s?c? ya?? koyal?m. Havucu, so?anlar?, sarm?saklar? ve kerevizi ilave ederek yumu?ayana dek soteleyelim. Ard?ndan 1 kutu domates konservesini tavaya bo?alt?p tuzunu ve yar?m tatl? ka???? fesle?eni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatal?m. Bu sosu kalamarlar?n yan?nda ikram edelim.
 _________________
 YAPAN YAPAR,YAPAMAYAN ELE?T?RMAN OLUR...
 |  |