kardelen Üyeler
Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 10/07/2008 11:43:22 (Prs) Mesaj konusu: Elmal? Baklava |
|
|
ELMALI BAKLAVA
Malzemeler:
300 gr. Un,
200 gr. Ni?asta,
300 gr. Tereya??,
1 tatl? ka???? Tarç?n,
1 tatl? ka???? Ye?il f?st?k (çekilmi?),
1 ad. Yumurta,
1 su barda?? Süt,
1 ad. Limon,
2 ad. Elma.
?urubu :
1 kg. Su,
1 kg. ?eker,
1/2Limon (birlikte kaynat?l?r)
YAPILI?I :
Un mermere elenip, ortas? havuz gibi aç?l?p, içine tuz, yumurta, süt ile yo?rularak 30 dk. dinlendirilir. Dinlenen hamur iyice yo?rulup yuvarlak ?eklinde 6 parçaya bölünür ve tekrar 30 dk. dinlenmeye b?rak?l?r. Daha sonra ni?asta ile incecik aç?l?r. Önceden ya?lanm?? tepsiye yufkalar?n yar?s? dö?enir. Rendelenmi? elmalar, suyu s?k?larak yufkalar?n üzerine yay?l?r ve üzerine tarç?n serpilir. Kalan yufkalar da üzerine dö?enerek baklava ?eklinde kesilir. Eritilmi? tereya?? üzerine dökülüp orta ate?te f?r?nda 45 dk. pi?irilir. F?r?ndan ç?kt?ktan sonra ya?? süzdürülüp haz?rlanan ?urubu s?cak ?ekilde üzerine dökülüp, so?uyunca servis edilir.
Afiyet olsun
En son kardelen tarafindan 21/10/2008 15:12:55 (Sal) tarihinde degistirildi, toplam 1 kere degistirildi |
|