su_co
Kayit: 25 Oca 2007 Mesajlar: 630 Konum: Antalya
|
Tarih: 25/07/2008 16:27:19 (Cum) Mesaj konusu: GR?DA BU?ULAMA |
|
|
MALZEME:
Grida 1 adet
Maydanoz sap? 1/2 demet
Patates 4 adet
Tane karabiber 5-6 adet
Havuç 2 adet
Tereya?? 3 çorba ka????
Tuz 2 tatl? ka????
Defne yapra?? 2 adet
Yumurta sar?s? 2 adet
Limon 1 adet
Un 1,5 çorba ka????
YAPILI?I
Büyük bir tencereye yakla??k 8-10 bardak su koyunuz ve orta ate?te kaynamaya b?rak?n?z. Kaynayan suya ay?klanm?? ve ku?ba?? do?ranm?? patateslerle havuçlar?, defne yapraklar?n?, tane karabiberleri, iplikle ba?lanm?? maydanoz saplar?n?, tuzu kat?n?z. Yakla??k 20-25 dakika kaynatt?ktan sonra tencereye iç organlar? ve galsamalar? ay?klanm?? grida bal???n? bütün olarak koyunuz. Tencereyi kapa?? aç?k, k?s?k ile orta ate? aras? ate?te pi?irmeye b?rak?n?z. Yakla??k 10-15 dakika sonra kolayca çatal batacak kadar pi?ti?inde grida bal???n? tencereden, servis taba??na bütün olarak al?n?z. Bu sürede patates ve havuçlar?n pi?mi? olmalar? gerekmektedir. Pi?memi?lerse kaynatmay? sürdürünüz. Patatesler ve havuçlar pi?ti?inde terbiyeyi haz?rlay?n?z. Bunun için çukur bir kapta yumurta sar?lar?n?, unu, limon suyunu ç?rp?n?z pütürsüz bir bulamaç elde ediniz. Azar azar kaynar ha?lama suyundan kat?p kar??t?rarak terbiyeyi ?l?kla?t?r?n?z. Tencerdeki ba?l? maydanoz saplar?n? ç?kart?p at?n?z. Haz?rlad???n?z terbiyeyi bir yandan tel süzgeçten geçirerek azar azar, ha?lama suyuna katarken öte yandan kar??t?r?n?z. Bir ta??m kaynatt?ktan sonra oca??n alt?n? k?s?n?z. Un kokusu gidip çorba k?vam?n? bulununca, oca??n alt?n? kapat?n?z. Hem ha?lanm?? griday?, hem çorbay? birlikte sofraya veriniz. ?ki türlü servis ?ekli vard?r. Birincisinde tabaklara al?nan çorban?n içine parçalanm?? lop grida etleri konur. ?kincisinde önce çorba içilir. Sonra ha?lanm?? grida üzerine zeytinya??, limon gezdirilerek servise verilir. Pi?irme yöntemi ha?lama olmas?na ra?men yöre halk? ad?na grida bu?ulamas? demektedir. |
|