kardelen Üyeler
Kayit: 20 Sub 2007 Mesajlar: 670 Konum: Antalya
|
Tarih: 28/07/2008 12:58:37 (Pts) Mesaj konusu: Fava |
|
|
Malzemeler :
250 gr ?ç Bakla
1 Küçük Havuç
2 Di? Sar?msak
1 Küçük So?an
1 Kahve Fincan? Zeytinya??
1/2 Demet Dereotu
1 Limon
YAPILI?I:
Baklay? y?kay?p bir tencereye al?n.
Havuç, so?an ve sarm?sa?? temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynat?n.
Tenceredeki su kaynamaya ba?lay?nca üzerinde biriken köpü?ü bir kevgirle al?n. Zeytinya?? ilave ederek k?s?k ate?te kaynatmaya devam edin.
Ç?rpma teliyle püre haline gelinceye kadar h?zl? h?zl? kar??t?r?n. Do?ranm?? dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen kar???m? yayvan bir tepsiye döküp so?umaya b?rak?n.
Favay? kare veya üçgen ?ekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinya?? döküp dereotu ile süsleyerek servis yap?n....
Afiyet olsun |
|