| mucize 
 
 
 Kayit: 21 Agu 2009
 Mesajlar: 24
 Konum: AS?STAN
 
 | 
			
				|  Tarih: 14/10/2009  15:47:13 (Çrs)    Mesaj konusu: ETL? PATLICAN TAVA |   |  
				| 
 |  
				| 
 
 
 
 Etli Patl?can Tava
 Malzemeler:
 1 kilogram kuzu ku?ba??
 1.30 kilogram patl?can
 3 di? sar?msak
 2 adet domates
 2 adet kuru so?an
 4-5 adet sivri biber
 1 tatl? ka???? ac? k?rm?z? pul biber
 Yeteri kadar tuz
 1 su barda?? s?cak su
 K?zartmak için:
 S?v? ya?
 
 Haz?rlan???:
 Patl?canlar? temizleyin. Halka halka do?rayarak 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzerek kurulay?n. S?v? ya?? tavada k?zd?rarak patl?can dilimlerini k?zart?n. Etleri y?kayarak süzün. Tavaya etleri ve sar?msa?? koyun. Etler suyunu sal?p çekinceye kadar kavurun. Sonra bir bardak s?cak su ilave edin. K?s?k ate?te, etlerin pi?mesine yak?n tuzunu ilave edin. Etler iyice pi?ince ate?ten al?n. Patl?canlar? geni? yayvan bir tencereye al?n. Üzerine pi?en etleri koyun. Ayr? bir yerde kabuklar? soyulmu? domates, saplar? kesilip tohumlar? ç?kar?lm?? biber ve so?anlar? iri iri do?ray?n. Tuz ve k?rm?z? pul biberi ilave edin. Hepsini harmanlay?p etlerin üzerine yay?n. 1 fincan su ilavesiyle k?s?k ate?te üst malzemeleri pi?inceye kadar b?rak?n. Daha sonra tahta ka??kla bir kez harmanlay?p s?cak olarak servis yap?n
 
 
 
 
 
 [color=red][/color]
 _________________
 YAPAN YAPAR,YAPAMAYAN ELE?T?RMAN OLUR...
 |  |